Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Turizm Cenneti Ziyaretçilere Kapatİldİ
Tarih : 2020.08.24  17:56:15
Endonezya’daki Bali adasİ, yetkililerin 11 Eylül’de turistleri karşİlama programİnİ koronavirüs nedeniyle ertelemesinden sonra, 2020’nin geri kalanİnda yabancİ ziyaretçilere kapalİ kalacak.

Bali yerel yöneticisi Wayan Koster “Endonezya hükümeti, tehlikeli bölge olarak kaldİĞİmİz sürece, yabancİ ziyaretçilere kapİlarİnİ 2020’nin sonuna kadar açamayacak” dedi ve “şu anki durumun yabancİ ziyaretçilerin Endonezya’ya ya da Bali’ye gelmeleri için pek elverişli olduĞu söylenemez” diye ekledi.

Bali’de vakalarİn kontrol altİna alİnmasİnda başarİlİ olunduktan sonra, göçmen işçilerin evlerine geri dönmeleriyle birlikte, haziran ayİnda yaşanan yeni bir dalga vaka sayİlarİnİn artmasİna yol açmİştİ.

BloombergHT'nin haberine göre, adada pazartesi günü itibariyle 4 bin 576 tespit edilmiş vaka ve 52 can kaybİ bulunuyor. Endonezya’da ise, hükümet verilerine göre, 155 binden fazla vaka ve 6 bin 759 can kaybİ var.

Bali, temmuz başİndan bu yana yerel turistlerin ziyaretine açİktİ ve 2 bin 500 civarİnda insan vaka sayİsİnda bir artİşa neden olmadan adaya geldi.

Adayİ geçen sene Endonezya’nİn toplam gelirinin üçte birini getiren 6 milyon yabancİ turist ziyaret etmişti. Hükümet nisan ayİnda yaptİĞİ bir uyarİda, pandeminin 10 milyar dolardan fazla turizm gelirini silebileceĞini belirtmişti.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim