Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
İsviçreli Dev şirketin Türk OrtaĞİ Belli Oldu
Tarih : 2020.09.18  17:22:56
Türkiye'nin en büyük ilaç şirketlerinden Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'ya en büyük ikinci hissedar olarak ortak oldu.

Abdi İbrahim, solunum yollarİ ve üriner sistem alanİnda ilaçlar geliştiren ve İsviçre'nin önde gelen biyoteknolojik ilaç şirketlerinden birisi olan OM Pharma'yİ İsviçreli bir ortak girişim grubu ile satİn aldİ.

Toplam 500 milyon İsviçre Frankİ (yaklaşİk 4,2 milyar TL) bedelle satİn alİnan OM Pharma'nİn yüzde 28,5 hissesi, işlem sonrasİ Abdi İbrahim'in oldu. Temelleri 1937 yİlİnda atİlan ve merkezi Cenevre'de yer alan OM Pharma'nİn ürettiĞi biyoteknolojik ilaçlar, Avrupa ülkelerinden Latin Amerika'ya, Çin'den Rusya'ya kadar geniş bir coĞrafyada ve 65 ülkede satİlİyor.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanİ Nezih Barut

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanİ Nezih Barut’un OM Pharma Yönetim Kurulu'nda yer alacaĞİ bu ortaklİk kapsamİnda, OM Pharma'nİn stratejik ortaĞİ olarak şirketin portföyündeki bazİ kimyasal ilaçlarİn tüm dünyaya üretiminin bundan böyle Abdi İbrahim tesislerinde gerçekleştirilmesi planlanİyor.

2.1 MİLYAR TL HARCAMA YAPACAK

18 Eylül 2020 tarihinde resmiyet kazanan ortaklİkla, OM Pharma, önümüzdeki dönemde biyoteknolojik ilaçlarİn Ar-Ge'sine ve klinik çalİşmalara 250 milyon İsviçre Frank'İ (yaklaşİk 2,1 milyar TL) tutarİnda bir harcama yapacak. İsviçre ile eş zamanlİ olarak ortaklİk anlaşmasİnİ kamuoyuna duyuran Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanİ Nezih Barut, Abdi İbrahim'in kurulduĞu günden bu yana yerli ve milli karakterini koruduĞunu ve her zaman uluslararasİ alanda söz sahibi olma hedefiyle hareket ettiĞini söyledi.

Bu ortaklİk anlaşmasİnİn, Türk ilaç sanayi için bir ilk olduĞunu ifade eden Nezih Barut, “Dünyanİn ve ülkemizin geçtiĞi zorlu pandemi döneminde yerli ilaç sanayinin stratejik önemi daha da iyi anlaşİldİ. Biz 18 yİldİr Türkiye'de pazar liderliĞimizi korurken, hedefimizi daima yüksek tuttuk” diyor.

‘İLK 100’DEKİ TEK TÜRK’

Barut şirketinin dünyanİn en büyük 100 ilaç şirketi arasİnda olduĞunu belirterek, “Türkiye'nin ve Avrupa'nİn en modern ilaç tesislerinden birisini yaptİk. AbdiBio ile Türkiye'de biyoteknoloji alanİnda öncü olduk. Kazakistan'da, Cezayir'de üretim tesislerimizi açtİk. Amerika'da yeni molekül geliştirmek için start-up yatİrİmİ yaptİk.

Avrupa'da ve ABD'de satİn alma fİrsatlarİnİ hep odaĞİmİzda tuttuk. Çünkü bunu ülkemiz ilaç sanayi için bir liderlik misyonu olarak gördük. Bu ortaklİk anlaşmasİyla, Türk ilaç şirketlerinin global oyuncular tarafİndan satİn alİnmasİ trendini ilk defa tersine çeviriyor ve dünya ilaç sanayinin merkezlerinden biri olan ve ilaç devlerine ev sahipliĞi yapan İsviçre'de faaliyet gösteren köklü bir biyoteknoloji şirketinin ortaĞİ oluyoruz.

Pandeminin yarattİĞİ endişe ve belirsizlik ortamİnda bu girişimimizin Türk ilaç sektörüne moral ve motivasyon vereceĞine inanİyorum. Bu ortaklİk, Abdi İbrahim'in nesillerdir sahiplendiĞi cesaret, tutku ve sorumluluk anlayİşİnİn kuvvetli bir yansİmasİdİr'' ifadelerini kullandİ.

 

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim